Partners

De lessenreeks Welke kunstenaar past bij mij? met bijbehorende website is het resultaat van de samenwerking tussen Bibliotheek Midden-Brabant, museum De Pont en Cubiss. Het concept achter lessenreeks en site is ontwikkeld door Cubiss. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maja Bunthof, projectleider, of Jan van Avezaath, conceptontwikkelaar. Beiden zijn als adviseur Educatie werkzaam bij Cubiss.

Bibliotheek Midden-Brabant
Bibliotheek Midden-Brabant is de grootste openbare bibliotheek van Noord-Brabant en bedient de Brabanders uit de gemeentes Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk. De bibliotheek kan de hier gepresenteerde lessenreeks ondersteunen met een themacollectie. Contactpersoon: Jos Aben, hoofd Onderwijs en Educatie.

De Pont, museum voor hedendaagse kunst
Museum De Pont is vernoemd naar mr. J.H. de Pont (1915-1987), uit wiens nalatenschap in 1988 een stichting 'ter stimulering van de hedendaagse kunst' kon worden opgericht. Het museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij in Tilburg, verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen. Contactpersoon: Marie José Eijkemans, hoofd Educatie.
 

Cubiss
Serviceorganisatie Cubiss ondersteunt in opdracht van de provincie Noord-Brabant de 22 Brabantse basisbibliotheken in hun cultureel ondernemerschap. Tevens voert Cubiss projecten uit voor bibliotheken buiten Brabant en andere culturele instellingen. Welke kunstenaar past bij mij? is ontwikkeld als gezamenlijk product van bibliotheek en museum voor het voortgezet onderwijs.